Što su kolačići?

Kolačići su male jedinice podataka, odnosno male količine informacija privremeno spremljene na elektronički uređaj korisnika nekih internetskih stranica. Kolačići identificiraju korisnika internetskih stranica kada isti ponovno posjeti iste, a kako bi se olakšalo i optimiziralo njihovo tekuće i buduće korištenje. Time se omogućuje korištenje stranica na način koji je prilagođen potrebama korisnika stranica.

Više o kolačićima moguće je saznati na internetskim stranicama www.allaboutcookies.org te www.youronlinechoices.com.

Upotreba kolačića na ovim internetskim stranicama

Internetske stranice amm-consulting.hr (u daljnjem tekstu: Stranice) koriste kolačiće (engl. cookies) radi (i) osiguranja ispravnog rada Stranica, kao i njihove bolje funkcionalnosti, te (ii) omogućavanja boljeg korisničkog iskustva posjetiteljima, tj. korisnicima Stranica.

Klikom na gumb „OK“, koji je sastavni dio uvodne obavijesti koja se nužno prikaže svakome tko prvi put posjeti Stranice, posjetitelj Stranica prihvaća upotrebu, odnosno primjenu kolačića na Stranicama u naprijed navedene svrhe; pritom svako daljnje korištenje Stranica podrazumijeva da se na istima primjenjuju kolačići.

U slučaju ako/kada posjetitelj Stranica ne želi primjenu kolačića, upućen je da odustane od daljnjeg korištenja Stranica, odnosno ako ih ipak nastavi koristiti bez da je pristao na njihovu upotrebu klikom na gumb „OK“, tada isto čini na svoju odgovornost i svojom voljom, a poslovni subjekt koji stoji iza Stranica (kao i njegove odgovorne osobe) u niti kojem slučaju nema nikakvu pravnu ili drugu odgovornost u odnosu na posjetitelja, tj. korisnika Stranica i/ili kvalitetu njegovog korisničkog iskustva na Stranicama.

U slučaju prihvaćanja primjene kolačića na Stranicama, kolačiće je u bilo kojem kasnijem trenutku moguće potpuno obrisati u s elektroničkog uređaja korisnika Stranica i to putem postavki u internetskom pregledniku koji koristi korisnik Stranica te će svaki posjet Stranicama nakon toga tretirati kao prvi posjet Stranicama, a posjetitelju će ponovo biti prikazana obavijest o kolačićima i ponuđena suglasnost za njihovu primjenu.

Posebno se ističe kako kolačići niti na koji način nisu štetni za elektronički uređaj korisnika Stranice te isti ne sadrže niti prenose viruse, već samo omogućuju praćenje korištenja Stranica, radi prikupljanja statističkih podataka o posjećenosti Stranica, učestalosti i načinu pregledavanja i korištenja Stranica te radi autentifikacije korisnika, spremanja postavki, prikaza eventualnih oglasa i sl.

Dodatno na naprijed navedeno, ističe se kako Stranice koriste Google Analytics alate u svrhu praćenja posjećenosti Stranica te načina korištenja istih. U slučaju podjele sadržaja trećih strana na Stranicama, moguća je primjena kolačića takvih trećih strana.

Svi kolačići koje koriste Stranice koriste se samo i isključivo radi ispravnosti i funkcionalnosti rada Stranica te optimizacije ukupnog korisničkog iskustva korisnika Stranica, odnosno kako bi se što kvalitetnije udovoljilo tekućim i budućim korisničkim potrebama za informacijama i dr.

Privremeni kolačići uklanjaju se s elektroničkog uređaja korisnika Stranica odmah po zatvaranju internetskog preglednika, dok trajni kolačići ostaju pohranjeni na elektroničkom uređaju korisnika Stranica duže vremensko razdoblje nakon zatvaranja internetskog preglednika – bilo do isteka prema unaprijed definiranim postavkama internetskog preglednika korisnika Stranica, bilo dok ih korisnik Stranica samostalno ne odluči obrisati.

Posebno se ističe da, iako kolačići mogu pohraniti široki raspon informacija, uključujući i osobne informacije poput e-mail adrese korisnika Stranica i sl., takve informacije osobnije prirode mogu biti pohranjene samo i isključivo ako ih korisnik Stranica sam učini dostupnima za pohranu.

Zaključno, svi posjetitelji Stranica, kao i sadašnji te potencijalni korisnici usluga AMM CONSULTING-a, slobodni su u bilo kojem trenutku uputiti upit prema AMM CONSULTING-u u svezi primjene kolačića na Stranicama (na koje upite će AMM CONSULTING odgovoriti u najkraćem mogućem roku po primitku istih), te to mogu učiniti putem sljedećih kontaktnih podataka:

E:   info@amm-consulting.hr
M:  +385 99 303 7033
A:   AMM CONSULTING, vl. Ana-Marija Marić, Nova cesta 115, HR-10000 Zagreb.

Izvorno objavljeno:  2. 1. 2022.
Zadnje ažurirano:     3. 3. 2022.